Вековно имение в Маями бийч, Флорида -  последната резиденция на

...
Вековно имение в Маями бийч, Флорида -  последната резиденция на
Коментари Харесай

Разрушиха имението на гангстера Ал Капоне

В ековно имение в Маями бийч, Флорида -  последната резиденция на гангстера Ал Капоне, беше разрушено макар напъните на локална организация да го избави , съобщи ДПА.

Къщата на " Палм авеню " 93 беше съборена предходната седмица. Така беше попарена вярата на тези, които упорстваха за спасяването й, откогато през 2021 година станаха известни проектите за събарянето й.

Al Capone’s mansion in Miami Beach has been demolished. Why wasn’t it saved?
— Miami Herald (@MiamiHerald)
Близо 26 000 души бяха подписали онлайн петиция за запазването на имението.

" Това, в което имаме вяра, е, че би трябвало да помним нашата история, без значение дали става въпрос за положителните или неприятните й страни ", сподели Даниел Хиралдо, изпълнителен шеф на локална организация за запазване на образа на Маями. 

Чикагският незаконен необут Ал Капоне купува парцела с повърхност 30 000 квадратни метра за 40 000 $ през 1928 година, шест години след построяването му. Той постоянно го посещава и  провежда обилни празненства по време на Сухия режим. 

След като прекарва по-голямата част от 30-те години на предишния век във федерален затвор, Ал Капоне се завръща в дома си, където прекарва последните си години до гибелта си през 1947 година

Имотът, който сменя притежателите си няколко пъти, откакто брачната половинка на гангстера го продава през 1952 година, се състои от съществена къща, къща за посетители и къща с басейн. 

Това е едно от първите имения, издигнати на изкуствения остров Палм айлънд, който понастоящем е обител на богаташи. 

Миналата седмица са били разрушени главната къща и къщата за посетители, споделя Сиралдо. 

Al Capone’s mansion in Miami Beach has been demolished. Why wasn’t it saved?
— South Florida Sun Sentinel (@SunSentinel)
 
Съдбата на имението стана съвсем сигурна в края на предходната година, когато притежателят на парцела, изиска позволение за срутване от управата на Маями бийч. Градът издаде разрешението на 20 юли.

Перспективите за избавяне на имението помръкнаха, откакто предишното лято бяха направени промени в локалните закони, касаещи събарянето на избрани къщи. 

Последната дума имаше градската комисия. Някои от членовете й сложиха под въпрос историческата стойност на парцела. Други показаха безпокойствие, че по някакъв метод ще бъде празнуван прочут мафиот, именуван преди време " Обществен зложелател номер 1 ". Напомнено беше също, че по това време локалните поданици не са били във екстаз от наличието на Ал Капоне в града. 

Сега, когато по-голямата част от обекта е превърната в купчина парчета, остава неразбираемо какво ще последва.

Когато парцелът е разгласен за продажба от актуалните си притежатели, не е упоменато, че в миналото в него е живял скандалният мафиотски необут . Вместо това в обявата е бележит " късмет да бъде издигнато мечтаното крайбрежно имение в парадайса на Маями бийч ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР